Örtagummans Naturliga MineralsaltMagnesium är nödvändigt för att vi skall kunna ta upp kalcium. Det hjälper även kroppen med energiproduktion, att bygga proteiner från aminosyror, med muskelavslappning och med nervsignalering till kroppens alla muskler, inklusive hjärtat.

Jag har tagit fram ett mineralsalt där jag kombinerar havssalt och magnesiumklorid (Nigari), som i detta fall även det är ett naturligt havssalt. Nigari har en lång tradition av att användas vid framställning av tofu. Detta salt kan göra det lättare att undvika magnesiumbrist.

Salter från Havet
I mitt tycke är det viktigt att mala salterna i en kvarn, exempelvis i en kaffekvarn, för att få en god smak och detta gör det också lättare att använda saltet i matlagning. Nigari är nämligen i sig själv ett salt med besk smak, men om man maler det tillsammans med en lika stor mängd  havssalt blandar de sig väl och smaken blir god.


Örtagummans Naturligt Magnesiumrika Mineralsalt
Mal en saltblandning av:
50% Havssalt
50% Nigari
 
Not: Förvara saltet i en burk med tättslutande lock då det mycket lätt drar till sig vatten. Det blir inte dåligt, men kan bli klumpigt och eventuellt närma sig flytande konsistens.

Var kan man köpa Nigari? Jag har hittills skickat efter Nigari hos www.bodystore.com , men skall prova nedanstående sajt framöver då vi kommer att behöva internationell leverans: www.naturalimport.com.

Värt att veta: Magnesium har förknippats med hälsofrågor inom ett så brett spann som till exempel:
  • Hjärt- och kärlsjukdomar
  • Hjärtstillestånd
  • Stroke (hjärnblödning)
  • Muskelavslappning
  • Generell avslappning
  • God sömn