2 Naturliga och Effektiva Medel mot Riklig Mens

Ifall rikliga mensblödningar är dig alltför välbekanta, så kan det vara intressant att veta att det går att minska på blödningsintensiteten på ett både naturligt och enkelt sätt.
Några generella råd till att börja med är förstås att äta sunt och att stressa mindre. Därutöver finns det hjälp att få bland örter & kryddor, vilka numera har fått belägg vad gäller verkan genom vetenskapliga studier. I denna artikel kommer jag att nämna två stycken, som är mycket vanliga i svenska skafferier och som du lätt kan inhandla i de flesta livsmedelsbutiker. Eftersom dessa kryddor är verkligt bra för dig, så kan du givetvis välja att äta dem båda två vid samma tillfälle. Använd gärna kryddorna på/i något smarrigt!

Kanel
Först ut är den nyttiga kryddan kanel. Kanel är en typ av bark som innehåller vitaminer, mineraler och kostfiber, men även aktiva ämnen som hjälper inte enbart mot kraftiga mensblödningar, utan också mot mensvärk och illamående.

DOSERING OCH FREKVENS: Ett förslag till dosering kan vara allt från 1 kryddmått, upp till 1/2 tesked malen kanel x 3 tillfällen per dygn under mensperioden. Prova dig fram!
ingefrajpg
Ingefära
Den andra örten/kryddan är ingefära. Vi använder här denna örts rötter. Ingefäraroten innehåller även den vitaminer, mineraler och kostfiber och ytterligare andra aktiva ämnen, vilket gör den nyttig och effektiv vid riklig mens.

DOSERING OCH FREKVENS: Ett förslag till dosering kan vara att börja med 1 kryddmått malen ingefära x 3 tillfällen per dygn under mensperioden. Prova dig fram!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
VIKTIGT:
Ett gott råd är att inte ta hela dosen vid ett enda tillfälle, för då kan blödningsmängden öka igen senare under dygnet.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Källor:

The effect of cinnamon on menstrual bleeding and systemic symptoms with primary dysmenorrhea.

Effect of ginger (Zingiber officinale) on heavy menstrual bleeding: a placebo-controlled, randomized clinical trial.