Efter att ha fått dra i sju veckor är nu djävulsklorotstinkturen klar för användning (läs gärna mitt tidigare inlägg om djävulsklorot och hur jag gör tinkturen, från den 14 november 2022).
så här blev tinkturen på djävulsklorot
Det är första gången jag sätter en sådan tinktur, så det var spännande att få se kulören och känna doft och smak på den. Tinkturen fick en härligt rödbrun färg (ser nästan svart ut i glaset) och den både doftar och smakar lite fränt och jordigt.
Tanken med tinkturen på djävulsklorot är att använda den utvärtes som den är, men även i olika lindrande salvor, då den tillskrivs smärtlindrande och antiinflammatoriska egenskaper. Och faktum är att jag använde den direkt. Jag har nämligen gjort en ny salva, där jag bland annat tillsatt just denna tinktur. Läs utvärderingen av den nya salvan ”Lindra plus ledsalva” här.
Ta hand om dig!
Örtagumman
Djävulsklo – Harpagophytum procumbens
Ps. Som med alla läkeväxter är det mycket viktigt att du är försiktig och att du läser på ordentligt om dem.
Foto: Örtagumman
2 svar till “Tinkturen på djävulsklorot är silad och klar!”
Hej.
Undrar om du haft någon framgång med tinkturen med djävulsklo i smärtsammanhang? Intresserad av denna ört/rot då jag lider av svår värk som jag inte hittar lindring för med läkemedel.
Hur har du gjort salva med tinkturen?
Hej Camilla,
Jodå, den har jag allt användning för. Jag använder djävulsklorotstinkturen i en av mina salvor som jag kallar för Lindra plus. Se länken (eller sök i sökrutan efter Lindra) här hur jag har gjort salvan: https://www.ortagumman.se/salva/lindra-plus-ledsalva-ar-nu-utvarderad/ Den använder jag mot smärtande tennisarmbågar. Mina barn använder den även vid olika sportsskador.
Något som hjälper mig mot smärta är även min dundersalva (används på samma sätt som Lindra plus) som innehåller arnicaolja, arnicatinktur och johannesörtsolja: se https://www.ortagumman.se/lakevaxt/en-riktig-dundersalva/ eller sök på dundersalva i sökrutan.
Hoppas detta var ett tillräckligt svar för dig.
Hälsningar
Mona